BejelentésMAGYAR HAHOTA JÓGA KLUBVEZETŐK WEBOLDALA
A nevetés szívből jön és szívet gyógyít

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol. 

       Domján Feri oldala:    

 
A nevetés az ember különleges kiváltsága. Jókedvre derít, boldogságot, vidámságot, békét teremt, örömet szerez, jót tesz testnek és léleknek, közösségi kapcsolatoknak, fejleszti a személyiséget. Testmozgásnak is kiváló, a kacagás belső kocogás néven is ismert. Növeli az egészséges önbizalmat, kibontakoztatja a kreativitást, a játékos teremtő-képességet. A nevetés ingyenes, mégis a legjobb orvosság, a legkellemesebb gyógyszer. Mélyíti a légzést, javítja az oxigénellátást, csillapítja a fájdalmat, oldja a feszültséget, csökkenti a stressz ártalmait, elősegíti az immunrendszer védekező-képességét, megelőz és gyógyít egyaránt. Még a mellékhatásai is mind előnyösek! Búnak-bajnak legjobb a szemébe nevetni, tartja a szólás is.

Mindezek ellenére úgy áll a helyzet, hogy egyre ritkábban élünk vele. Egyre kevesebb vidám alkalom adódik magától, fogyatkozik a hajlam a harsány hahotára. Humoros helyzet híján egyre kevesebben merik megengedni maguknak a felhőtlen nevetés gondtalan örömét.


Ennek megváltoztatására ötlötte ki és terjeszti világszerte a jóga-nevetés módszerét a kacagó derű-guru néven közismert indiai orvos, dr. Madan Kataria. Ma már a földön szinte mindenütt, így hazánkban is található számos HAHOTAKLUB, ahol a résztvevők az ok és feltétel nélküli nevetésnek ezt a társas változatát közösen, együtt gyakorolják, lelkesen terjesztve általa a vidámság lelkületét, a nevetés kellemes szellemét. Ilyen HAHOTAKLUB-folalkozás alkalmával nem egymáson nevetünk, hanem egymással, nem mások rovására, hanem mindenki hasznára és örömére. Nem amiatt, mintha mindenkinek mindig feltétlenül jókedve lenne, hanem abból a célból, hogy előfeltételek nélkül is feltétlen jókedve kerekedhessen bárkinek.

A nevetést nem kell külön megtanulni, HAHOTAKLUB-foglalkozáson akárki részt vehet, korhatár nélkül, aki akar, aki csak hajlandó erre. A nevetés általános emberi készség, közös kincs, része minden kultúrkörnek. A nevetés szabad, független bőrszíntől, fajtól, nyelvtől, kaszttól, vallástól, vagy politikai pártállástól. A kiváltó ok mellékes, a nevetés mindig humort, azaz nedveket fakaszt bennünk. Örömhormonok termelődését indítja meg a szervezetben, ami előbb utóbb természetessé teszi a tettetett nevetést is. Addig kell mímelni, míg magától is megy már. Furcsa jószág a hahota: többnyire annak van rá legjobban szüksége, akinek legkevesebb rá az oka. Viszont mennél többet adunk másnak belőle, annál több jut saját magunknak is.

               
Kisgyermekként édesanyjától először mindenki az örömszerző, feltétel nélküli nevetést tanulta meg. Felnőttként mégis nehezen tudunk már így, “ingyen”, a „semmin” nevetni. Az ok nélküli nevetés képességének újbóli elérése érdekében először le kell győzni a szégyenlősséget, le kell vetkőzni a gátlásokat. HAHOTAKLUB-foglalkozás alkalmával ebben segít egyszerű eszközökkel a szakképzett nevetés-vezető.


Jó társaságban veszedelmesen fertőz a féktelen jókedv, egymás szemébe nézve jóval hamarabb kibuggyan belőlünk a kuncogás. Az irányító személy feladata itt nem a nevettetés, csupán az önkéntes kacagókar szavak nélküli, sokszólamú hahota-előadásának levezénylése. A kacagó-kórus minden résztvevőjére fontos szerep vár. Senki sem maradhat pusztán szemlélő, kívülálló kukkoló, különben kimarad a legjavából.

               
Úgy a leghihetőbb, ha-ha ki-ki kipróbálja! Mondjuk itt:


Hétről-Hétre Hétfőnként Hajnali Hétkor Harmincperces Hétindító Harsány Hegyoldali Hahota-jóga! Humor Hőben-Hóban…

               
Azért pont ekkor, hogy a hahota-foglalkozást követően jó kedvvel lehessen elkezdeni minden áldott új hetet, s azért a sok szókezdő “H” hang, hogy a betűrím révén könnyebb legyen megjegyezni helyet és időpontot. Hétfőn az ingyenes, szabadtéri hahotázás helyszíne Budapesten a Gellért-hegy északi lejtője, az Orom utcai víztározó tetején épült parkban a filozófusok szoborkertje. Megközelíthető gyalog, vagy akármilyen járművel, rollerrel, kerékpárral, kocsival, illetve a 8, 178, 112, 27 sz. buszjáratok bármelyikével. Mindenki jöhet, aki csak tud és kedvet érez hozzá. Lehetőleg hozzunk magunkkal másokat is, hogy minél többen legyünk és így mennél jobban érezzük magunkat!

 

 

               


ÉLTETŐ NEVETÉS címmel az Agykontroll Kft. gondozásában megjelent Dr. Kataria jóga-nevetésről szóló sikerkönyve magyarul is, mindenek előtt azoknak, akik a hahota-gyakorlatok végzésén kívül többre is kíváncsiak. Kapható az Agykontroll Kft. boltjaiban, vagy megrendelhető a – munkaidőben hívható – 4880118-as budapesti telefonon. További információ található a http://hahotajoga.5mp.eu , a www.hahota-joga.hu és a www.agykontroll.hu honlapokon.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!